Esittely

 

Noblewhite kennelnimen takana toimii minä, Kirsi Vähätalo.  Asun omakotitalossa Porin kaupungin liepeillä koirieni kanssa. Päivätyökseni teen taloushallinnon töitä.
Rodun parissa olen toiminut 1990-luvun alusta saakka. Kennelnimeni sain vuonna 1996 ja samana vuonna syntyi ensimmäinen pentueeni. Pennut myydään ensisijaisesti perheenjäseniksi. Jos kiinnostusta löytyy erilaisiin harrastuksiin, autan niissä mielelläni.

Suurin osa vapaa-ajastani kuluu koirieni parissa ja muissa koiraharrastustoiminnoissa. Kotona asustaa tällä hetkellä neljä japaninpystykorva. Muutama koira on myös yhteistyö- ja sijoitussopimuksella, joka on oiva tapa saada pidettyä koiramäärän kotona kohtuullisena mahdollistaen kasvatustyön jatkumisen.    

Koirat on minulle enemmän elämäntapa kuin harrastus. Saan kiittää monen monta ihmistä vuosien varrelta, jotka ovat kannustaneet ja neuvoneet minua eteenpäin kasvatustyössäni. Kasvattajien yhteistyö yli maarajojen on ollut minulle erittäin tärkeää koko kasvattajaurani ajan. Se on tuonut minulle paljon tietoa rodustamme sekä monta mukavaa ystävyyssuhdetta ympäri maailman.

Koirahistoria
Ensimmäinen Japaninpystykorva muutti kotiini vuonna 1993 ja oli narttu nimeltään "Kukka" Bellechien Fleur-de-Tatum. Piakkoin tuli myös toinen japaninpystykorva "Essi" Kans&Fi&No&Dk&Se&PL Mva Mv-96 EUV-00 Pihlajaniemen Edelweiss. Essin kanssa kiertelimme paljonkin näyttelyitä ympäri Euroopan ja menestymisen myötä kiinnostuin myös kasvattamisesta ja sen mukana muukin harrastaminen koirien kanssa. Olen hankkinut muutamia tuonteja, jotka ovat tuoneet lisäarvoa kasvatustyöhöni ja näkyvät nyt myös monen suomalaisen japaninpystykorvan sukutauluissa. 

Ensimmäinen kasvattini KANS & FI & SE & NO &EST Mva Noblewhite Charmant

Kasvatus
Ensimmäinen pentueeni näki päivänvalon syksyllä 1996. Sen jälkeen pentueita on syntynyt n. 1-3 vuosittain. Kasvattajana haen koirasta tyylikkyyttä ja elinvoimaisuutta unohtamatta japaninpystykorvan rodunomaisia piirteitä ja terveyttä. Jalostuskoirassa katson aina kokonaisuutta. Terveys, ulkonäkö ja elinvoimaisuus on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Tittelit ei periydy, mutta näyttelytulos on hyvä olla että, saa ulkopuolisen arvion ulkonäöstä.

Kasvateistani yli 23 on muotovalioita, useita Kansainvälistä muotovalioita sekä voittaja-titteleitä. Joulukuussa vuonna 2007 toteutui yksi minulle kasvattajana suurin huipentuma. Sain kunnian vastaanottaa erittäin ansiokkaasta kasvatustyöstä Suomen Kennelliiton myöntämän VUOLASVIRTA -kasvattajapalkinnon (nro 670). Suurin kiitos kuulunee kasvateilleni omistajineen, jotka ovat mahdollistaneet tämän arvostetun palkinnon saamisen.

Kennelliiton KoiraNetistä näkyy kasvattamat pentueet ja kasvattien terveystietoja LINKKI

Kurssit ja yhdistystoiminta

Olen suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajan perus- ja jatkokurssit sekä jalostusneuvojakurssin. Vuonna 2014 ja 2015 suoritin MH Luonnekuvauksen C- ja B- toimihenkilökurssit. Olen Suomen Kennelliiton jäsen, Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry:n jäsen, Ruotsin ja Norjan japaninpystykorvayhdistyksien jäsen.

Vuonna 2011 sain kunnian vastaanottaa yhdistyksen hopeisen ansiomerkin työskentelystä yhdistyksen hyväksi, pronssisen ansiomerkin olen saanut vuonna 2006. Olen aikanani toiminut Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry:n sihteerinä, jäsensihteerinä, rahastonhoitajana, erikoisnäyttelyn järjestäjänä, jalostustoimikunnan sihteerinä ym. tehtävissä.
Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry:n vuosikokouksessa 13.3.2021 minut valittiin uudelleen hallituksen jäseneksi, ja siinä toimin myös yhdistyksen rahastonhoitajana. Samalla minut valittiin takaisin jalostustoimikuntaan, josta olin parin vuoden tauolla.

Nykyisin en käy yhtä ahkerasti näyttelyissä, mutta jos minua näyttelypaikalla näkee niin tule juttelemaan. Mikäli koirani kiinnostavat myös Sinua ja haluat tietää pentuesuunnitelmistani,  ota rohkeasti yhteyttä.   

Terveisin, Kirsi

26.9.2022 Teppo on saanut oman sivun
11.9.2022 Teppo Suomen Juniorimuotovalio
21.5.2022 Nöpö Suomen Muotovalio!